Fuller's

Premiumöl från England

Fuller's

Två brittiska vintervärmare bland julölen!

Sverige har likt England haft en lång tradition för öl när det kommer till de vintrigare månaderna. Stilen är ofta, trots de olika länderna, något mörkare, fylligare och sötare. Sedan tidigare är brittiska Fuller’s Old Winter Ale en populär julöl på den svenska marknaden och i år får ölet sällskap av nyheten Fuller’s Winter Brew.

Nyheten Fuller’s Winter Brew går, precis som vintervärmaren Fuller’s Old Winter Ale, i en maltig och sötfruktig stil. Men då Fuller’s Winter Brew får ligga i minst två månader på sin jästfällning innan buteljering får ölet en djupare och fruktigare smak. Ölet buteljeras sedan med jästen i flaskan vilket gör att ölet fortsätter att utvecklas över tid. Ölet har en rik och fyllig karaktär medan malten bidrar till en balanserad öl i klassisk Fuller's-stil. Ölet är kraftfullt och komplext, stilen känns igen från Old Winter Ale men här finns mer kraftfulla och komplexa toner med en tydligare beska och ett avslut med toner av choklad. Här ligger alkoholhalten något högre, 6,3 procent. Hitta Fuller's Winter Brew i butik

Fuller’s Old Winter Ale är fylligt, rik på malt och torkad frukt men åt det torrare hållet, det är ju ändå en brittisk ale det här. Ölet har också inslag av knäck, nougat, nötter och chokladtoner. Det finns också en lätt sötma som påminner om brittisk fruktkaka och pomerans. Den brittiska ölen har blivit något av en klassiker till det svenska julbordet och smakerna i ölet möter den svenska julmaten väl. Servera den till julbordets delikatesser eller till skinkmackan dagen efter, bäst passar ölet till fläsk- eller nötkött och till ostbrickan. Hitta Fuller's Old Winter Ale i butik

 

Fuller's fyra klassiker

Fuller`s London Pride är den mest serverade alen på brittiska pubar och en populär ale även på Systembolaget. Rik och fyllig med en maltig bas och aromatiska humletoner, balanserad beska och en lång eftersmak. 

Till Systembolaget

Fuller`s ESB är Fuller’s prisbelönta öl där man adderat mer maltiga och bittra toner i ölet. Smaken är fyllig, smakrik och lite knäckig med inslag av citrus, apelsin och nötter. Ölet har en rik humlearom och mycket lång eftersmak. 

Till Systembolaget

Fuller`s India Pale Ale är en klassiskt bryggd IPA med alla de smaker som är signerat ölstilen på ett välbalanserat sätt. En kryddig ale med fylliga smaker av apelsin, honung och humle med en lång härlig efterbeska. 

Till Systembolaget

Fuller`s London Porter är fyllig och mörk med alla djupa toner som behövs i en modern porter, inspirerad av 1900-talet. Smaken är full med rostade toner av kaffe och mörk choklad med angenäm restsötma och beska i eftersmaken.

Till Systembolaget

På Fuller`s, Smith & Turner har man bryggt öl i över 350 år. Bryggeriet ligger i Chiswick väster om centrala London och räknas som ett av världens äldsta bryggerier.  Bakom väggarna på en pampig stenbyggnad gömmer sig en del av brittisk ölhistoria och trots att ölvärlden exploderat av nya smaker under de senaste åren håller sig Fuller`s till sin klassiskt maltiga och balanserade stil. I Sverige finns fyra premiumöl i ordinarie sortiment och varje år kryddas sortimentet med flera exklusiva lanseringar av bryggeriets spännande och innovativa ölsorter.

Fuller`s är kända världen över för sin öl. De har djup respekt för traditionen och brygger klassisk ale och porter. Innovation är också viktigt för dem. De utvecklar därför ständigt konceptet ale och brygger idag även en small batch craft lager och en american craft beer.

Kvalitet är alltid i fokus vilket visar sig då deras öl ofta vinner öltävlingar. ESB har till exempel vunnit flest CAMRA (Campaign for real ale) utmärkelser i klassen “Best strong ale”.

I det ordinarie sortimentet finns fyra premiumöl från Fuller`s, allt ifrån den mer klassiska alen till en fyllig porter och varje år kryddas sortimentet med flera exklusiva lanseringar av bryggeriets spännande och innovativa ölsorter.

Läs mer om Fuller's och öl

Fuller's ölskola
Fuller's ölskola

Vill du lära dig mer om öl? I Fuller`s ölskola guidar vi dig rätt i öldjungeln. Vi går bland annat på djupet kring vad en ale är och i vår lagringsguide får du våra bästa tips om hur du lagrar öl på bästa sätt.

Till Fuller's ölskola
Fuller's sortiment
Fuller's sortiment

På Systembolaget finns fyra premiumöl från Englands ikonbryggeri Fuller`s, Smith & Turner, allt ifrån klassisk ale till fyllig porter. I beställningssortimentet finns även fler innovativa ölsorter.

Till Fuller's sortiment