Spanien

Alvisa 10 Brandy Ecológico

Alvisa 10 Brandy Ecológico

Alvisa 10 Brandy Ecológico har en fin bärnstenston i färgen med doft av vanilj, kolafudge, knäck och nougat. En komplex och nyanserad smak med bra balans och rondör. 

Den tidigt skördade druvan Airén ger ett basvin med hög syra och låg alkoholhalt vilket ger de bästa förutsättningarna för destillering. Till Alvisa 10 används dessutom enbart ekologiska druvor. Alvisa tillverkar flera olika brandykvaliteter som alla påminner mer om armagnac än typisk spansk brandy med de sötare, rustikare tonerna.

Sockerhalt 9 g/l.

Alvisa 10 Brandy Ecológico har fått flera utmärkelser, bland annat guld i XO-kategorin (Extra Old) på World Brandy Award 2018, dubbelguld och Best of Show på Wine & Spirits Wholesalers of America 2018 samt silver på The Brandy Masters UK 2018. Även designen, som inspirerats av Eiffeltornet, har blivit belönad med en bronsmedalj på World Brandy Award 2018.

Alvisa 10 har även fått utmärkelsen Best Brandy of the Year av Bartenders Spirits Awards of USA 2019. Bartenders Spirits Awards of USA har som mål att på ett oberoende sätt utse den bästa spriten för Restaurang-sektorn i USA.

Passar till

Aperitif, Dessert

Producent
Alvisa
Druva
Airén
Land
Spanien
Distrikt
Castilla la Mancha
Ekologiskt
År
NV
Alkoholhalt
40 %
Volym
500 ml
Sortiment
Ordinarie
Art.nr.
481
Pris
269:-