Frankrike

Bollinger La Grande Année Rosé

Bollinger La Grande Année Rosé

Bollinger La Grande Anné Rosé är Madame Bollingers ultimata gåva, resultatet av unika förutsättningar: en stor champagne och ett av de bästa stilla röda vinerna från champagne. Det var uteslutet att Madame Bollinger skulle producera en rosé som inte kunde leva upp till kraften, fylligheten och strukturen som är Bollingers husstil. Med den utgångspunkten skapade Bollinger La Grande Année Rosé. 95 % av druvorna kommer från Grands crus och 5% kommer från Premiers crus. 13 crulägen används, framförallt Aÿ, Verzenay för Pinot Noir och Avize, Chouilly och Mesnil-sur-Oger för Chardonnay.

Den första jäsningen sker på gamla små ekfat för att maximera komplexitet och lagringspotential. Innan andra jäsningen tillsätts 5 % högklassig Pinot Noir från Bollingers berömda vingård Côte aux Enfants. Vinet försluts sedan med naturkork och den andra jäsningen ligger minst sex år på sin jästfällning. Remuage och degorgering sker för hand och dosagen ligger på 7 g/l.

Bollinger La Grande Année Rosé har en elegant laxrosa färg. Den har en stor och komplex doft av nybakat bröd, mineral, röda höstäpplen, körsbär, rostade hasselnötter och en nyans av choklad. Torr, koncentrerad och nyanserad smak med toner av röda höstäpplen, blodgrapefrukt, mineral och en mild, mycket subtil ton av choklad. Aptitretande krispig syra och krämig mousse med en mycket lång eftersmak.

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Nöt, Fågel

Producent
Bollinger
Druva
Pinot Noir, Chardonnay
Land
Frankrike
Distrikt
Champagne District
Smaktyp
Friskt & Bärigt
År
2012
Alkoholhalt
12 %
Sockerhalt
7 g/l
Volym
750 ml
Sortiment
Beställningsvara
Art.nr.
757901
Pris
1499:-