Chanson Chablis 1er Cru Montmains

Frankrike

Chanson Chablis 1er Cru Montmains

Producent:
Chanson Père & Fils
Druva:
Chardonnay
Land:
Frankrike
Distrikt:
Bourgogne
Smaktyp:
Friska & fruktiga
År:
2013
Alkoholhalt:
13%
Volym:
750 ml
Sortiment:
Beställningsvara
Art.nr.:
79181
Pris:
255:-
Chanson Chablis 1er Cru Montmains

Chanson Chablis 1er Cru Montmains har en frisk och aromatisk doft av citrus, honung och vanilj med delikata mineraltoner. Smaken är fruktig med mycket frisk syra och tydlig mineralitet. Lång eftersmak.

Premier Cru Montmains är beläget sydväst om staden Chablis och vetter mestadels mot söder. Montmains är en av de största och mest berömda av de 17 Premier Cru områdena i regionen. För detta vin har druvor från två olika plots valts ut med noggrannhet. Jordmånen består av kalk vilket bidrar med härliga mineraltoner.

Efter en lång vinter och en dyster vår blev sommaren 2013 varm och solig med intervaller av intensiva hagelskurar. Skörden kunde startas under de sista dagarna i september under en strålande sol. Dock påverkade de svåra väderförhållandena under årets början avkastningen på skörden men inte på kvaliteten.  

Vinet har legat 8 månader på franska ekfat. Vad som kännetecknar vinerna från Montmains är att de som unga är rustika och något slutna, men att de åldras på ett storartat sätt.

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Ost, Fisk, Skaldjur

Om Chanson Père & Fils

Chanson Père & Fils tillverkar vin från några av vinvärldens mest kända byar. Idag är huset Bollingerägt vilket ökat kvalitetsfokuset än mer och de anses vara en av Bourgognes bästa producenter.

Mer om producenten