Chateau d'Anglès Classique Rouge

Frankrike

Chateau d'Anglès Classique Rouge

Producent:
Château D´Angles
Druva:
Grenache, Mourvèdre, Syrah
Land:
Frankrike
Distrikt:
La Clape (Languedoc)
Smaktyp:
Fruktiga & smakrika
År:
2014
Alkoholhalt:
14,5%
Volym:
750 ml
Sortiment:
Beställningsvara
Art.nr.:
72409
Pris:
129:-
Certifiering:
ASCERT
Chateau d'Anglès Classique Rouge

Chateau d'Anglès Classique Rouge har en doft av mogna röda och mörka bär, lakrits och pepparkrydda. Vinet är kraftfullt och fruktigt och smaken domineras av mörka bär och örtkryddor.

Husets röda huvudvin som utgör den största delen av deras produktion. Kommer från parceller med litet yngre – men inte unga – stockar. Här dominerar Syrah och Grenache med 40% vardera medan den tuffare Mourvèdre får nöja sig med 20%, syftet är att göra ett mera snabbmognande vin. Druvorna handplockas och de olika sorterna vinifieras separat i traditionella tankar med lång maceration, c:a 30 dagar. Inget tillsatt svavel under vinifieringen. Vinerna blandas och lagras 18 månader på tank, ingen ekkontakt, de buteljeras sedan utan filtrering eller klarning.

Det är avsett att drickas medan det fortfarande är ungt och fruktigt under des första fem år men kan lagras upp till tio år.

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Ost, Grillat, Vilt, Fläsk

Om Château D´Angles

Chateau D’Anglès med vinmakare Eric Fabre i spetsen är kända för sina viner. Med erfarenhet från Bordeaux producerar de viner av helt unik karaktär på La Clapes lokala druvsorter.

Mer om producenten