Libanon

Chateau Musar

Chateau Musar

Chateau Musar 2017 har utvecklad, kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, korinter, kakao, jordgubbar, pomerans och ceder. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött, gärna grytor eller stekar.

Druvorna (en tredjedel av Cabernet Sauvignon, Cinsault och Carignan) handplockas och jäser i betongtankar tills det vid knappt ett års ålder förs över till franska Nevèr-fat för att lagras i drygt 12 månader. Under vinets tredje år blandas de olika druvorna samman och ligger ytterligare ett år på betongtankar innan det buteljeras för att ”komma till ro” i fyra år tills det släpps på marknaden. Vinerna framställs så naturligt som möjligt, inga odlade jäststammar används och man filtrerar inte sina viner.

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Lamm

Producent
Chateau Musar
Druva
Cabernet Sauvignon, Carignan, Cinsault
Land
Libanon
Distrikt
Bekaadalen
Smaktyp
Kryddiga & mustiga
År
2017
Alkoholhalt
14 %
Volym
750 ml
Sortiment
Ordinarie
Art.nr.
7463
Pris
469:-