Fontana Candida magnum

Italien

Fontana Candida magnum

Producent:
Fontana Candida
Druva:
Malvasia di Candia, Malvasia del Lazio, Trebbiano
Land:
Italien
Distrikt:
Lazio
Smaktyp:
Friska & fruktiga
År:
2016
Alkoholhalt:
12,5%
Volym:
1500 ml
Sortiment:
Ordinarie
Art.nr.:
2410
Pris:
129:-
Fontana Candida magnum

Fontana Candida har en diskret ungdomlig doft med inslag av gröna äpplen, havtorn och mandel. Vinet är torrt, friskt och balanserat med tydlig eftersmak av citrus och mandel.

Druvorna plockas på utvalda vingårdslägen i sluttningarna som ligger i DOC området Lazio tillhörande kommunerna Frascati, Monteporzio Catone, Grottaferrata och Montecompatri. Druvorna som skördats under September månad tas omedelbart hand om för att sedan vinifieras enligt den traditionella metoden. Efter varsam vinifiering så vilar vinet på ståltank i två månader under kontrollerade former.

Fontana Candida Frascati blev snabbt populärt när det lanserades på Systembolaget för över 50 år sedan. Vinet kommer från området Lazio utanför Rom nära den lilla staden Frascati och är Romarnas egna favoritvin som gärna dricks till de friterade grönsakerna på Piazza Navona.

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Fisk, Fågel, Skaldjur, Sallad

Om Fontana Candida

Fontana Candida är ett av flaggskeppen från regionen Lazio och kännetecknas av sitt landskap, tradition och trovärdighet. Huset etablerades 1958 och blev snabbt Romarnas egna favoritproducent.

Mer om producenten