Frankrike

Langlois Chateau Vielles Vignes Saumur Rouge

Langlois Chateau Vielles Vignes Saumur Rouge

Langlois Chateau Vielles Vignes Saumur Rouge har mörkröd färg med en generöst fruktig doft av röda bär och inslag av viol. Smaken är rund, fruktig och balanserad med en lång eftersmak. Kan lagras i 3-5 år.

Jordmånen i Saumur-Champigny har fått sitt namn från latinets "Campus-Ignis" som betyder "Field of fire". Den kalkrika jorden bidrar till vin med fina och silkiga tanniner ganska olikt de från Saumur som till största del består av kalkrik jordmån blandad med lera. Sanden som täcker marken bevarar värmen från dagen över natten. Druvorna som är 100% Cabernet Franc kommer från minst 30 år gamla vinstockar från 4 olika vingårdar som omfattar totalt 5 ha i Saumur-Champigny. Druvorna selekteras noggrannt för att sedan få en första kalljäsning under 3-4 dagar för att få ut mer fruktighet i vinet innan en andra jäsning som sker i små tankar under 3-4 veckor.

Vinet flyttas sedan till franksa ekfat (20% nya fat och 80% 1-14 år gamla fat) där den få genomgå en malolaktisk jäsning och sedan lagras i 8-12 månader.

Vinet har en lagringspotential på minst 8-10 år.

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Lamm, Fågel, Vilt, Fläsk

Producent
Langlois-Chateau
Druva
Cabernet Franc
Land
Frankrike
Distrikt
Loire
Smaktyp
Mjuka & bäriga
År
2015
Alkoholhalt
14 %
Sockerhalt
0 g/l
Volym
750 ml