Lapin Kulta 0,0 %

Finland

Lapin Kulta 0,0 %

Producent:
Hartwall
Land:
Finland
Alkoholhalt:
0%
Volym:
330 ml
Sortiment:
Beställningsvara
Pris:
9:-
Lapin Kulta 0,0 %

Lapin Kulta är en ljus alkoholfri lager med brödig doft med ton av malt och humle. Smaken är lätt aromatisk smak med liten beska och ton av malt.

Serveras vid 8-10°C till husmanskost, eller som sällskapsdryck.

Bryggeriet grundades 1873, men namnet Lapin Kulta antogs inte förrän 1963. Efter en sammanslagning med Hartwall-dryckesföretaget 1980 ingick varumärket på exportmarknaden och är nu tillgängligt i de flesta europeiska länder.

Lapin Kulta fokuserar på ingredienser av hög kvalitet (malt korn, klart vatten och företagets egen jäststam). Detta, i kombination med framgångsrik marknadsföring, gjorde den till det mest populära ölmärket i Finland under en lång period.

Lapin Kulta betyder "Lapplands guld" och härstammar ifrån ett gruvbolag som bildades under den norrländska guldruschens dagar. Idag produceras ölet i skidorten Lahtis i södra Finland.

Passar till

Aperitif, Asiatiskt/kryddstarkt, Fisk, Sallad, Buffé

Om Hartwall

Hartwall är ett familjeägt finskt bryggeri med produktion i Lahtis. Med ett varierande sortiment av bland annat öl, cider, blanddrycker och läsk är de Finlands största bryggerikoncern. Dess bas och verksamhet är framförallt i Finland men exporten går till länder runt hela jorden; främst Sverige, Estland, Ryssland och större delen av Europa.

Mer om producenten