Lapin Kulta

Finland

Lapin Kulta

Producent:
Hartwall
Land:
Finland
Smaktyp:
Ljus lager
Alkoholhalt:
5,2%
Volym:
330 ml
Sortiment:
Beställningsvara
Art.nr.:
89059
Pris:
12,8:-
Lapin Kulta

Lapin Kulta är en ljus lager med brödig doft med ton av malt och humle. Smaken är lätt aromatisk smak med liten beska och ton av malt.

Serveras vid 8-10°C till husmanskost, eller som sällskapsdryck.

Bryggeriet grundades 1873, men namnet Lapin Kulta antogs inte förrän 1963. Efter en sammanslagning med Hartwall-dryckesföretaget 1980 ingick varumärket på exportmarknaden och är nu tillgängligt i de flesta europeiska länder.

Lapin Kulta fokuserar på ingredienser av hög kvalitet (malt korn, klart vatten och företagets egen jäststam). Detta, i kombination med framgångsrik marknadsföring, gjorde den till det mest populära ölmärket i Finland under en lång period.

Lapin Kulta betyder "Lapplands guld" och härstammar ifrån ett gruvbolag som bildades under den norrländska guldruschens dagar. Idag produceras ölet i skidorten Lahtis i södra Finland.

Beska
Sötma
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Asiatiskt/kryddstarkt, Fisk, Sallad, Buffé

Om Hartwall

Hartwall är ett familjeägt finskt bryggeri med produktion i Lahtis. Med ett varierande sortiment av bland annat öl, cider, blanddrycker och läsk är de Finlands största bryggerikoncern. Dess bas och verksamhet är framförallt i Finland men exporten går till länder runt hela jorden; främst Sverige, Estland, Ryssland och större delen av Europa.

Mer om producenten