Matetic EQ Pinot Noir

Chile

Matetic EQ Pinot Noir

Producent:
Matetic Vineyards
Druva:
Pinot Noir
Land:
Chile
Distrikt:
Aconcagua
Smaktyp:
Fruktiga & smakrika
År:
2013
Alkoholhalt:
14%
Volym:
750 ml
Sortiment:
Beställningsvara
Art.nr.:
72295
Pris:
239:-
Certifiering:
Biodynamisk odling, Ekologisk certifierad
Matetic EQ Pinot Noir

Matetic EQ Pinot Noir har en tät röd-violett färg. Doften är djup och intensiv med toner av röda bär, jordgubbar, körsbär, mörk choklad och en tydlig mineralitet. Smaken är kraftfull med toner av röda och mörka bär och mineral. Vinet är fylligt och har balanserade, mjuka tanniner och tydlig syra, som ger en lång och elegant avslutning.

Druvorna plockas från väldränerad, mager, granitjord i den mest kustnära delen av Casablanca Valley. Klimatet är svalt och druvorna mognar långsamt. Allt arbete görs enligt biodynamiska och ekologiska principer, vilket bland annat innebär minimal bevattning i strävan efter terroiruttryck från djupa rötter. 

Plockning sker för hand, kyls och selekteras väl. Efter sju dagars kallmacerering påbörjas jäsningen, endast naturlig jäst används. Vinet flyttas sedan försiktigt till franska ekfat där den malolaktiska jäsningen sker i 14 månader innan buteljering.

Årgång 2012 har fått 93 poäng av James Suckling och 91 poäng av Wine Enthusiast.

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Fisk, Lamm, Fågel, Fläsk

Om Matetic Vineyards

Matetic Vineyards är en högkvalitativ, familjeägd producent grundad 1999. De är ekologiskt certifierade och tillämpar biodynamisk vinodling. Allt för att uppnå högsta möjliga kvalitet.

Mer om producenten