Italien

Oddbird Low Intervention Organic white No1

Oddbird Low Intervention Organic white No1

Oddbird Low Intervention Organic White No1 är ett vitt alkoholbefriat vin gjort på de gröna druvsorterna Garganega och Vespaiola. Vespiola har en mycket hög syra i kombination med en naturligt hög sockernivå vilket ger välstrukturerade och långlivade viner. Garganega är en aromatisk druva som får en hög mineralitet från vulkanjordarna. Vinet är friskt och fruktigt med toner av päron, citrus, hongus melon och en frisk mineralton.

”- Vi har skapat världens första alkoholbefriade naturviner där man faktiskt får uppleva platsen, naturen och klimatet där de odlas, säger Moa Gürbüzer som är grundare av Oddbird. Det utsatta klimatet på vulkanjord på hög höjd, samt den organiska odlingen, gör att vinrankorna får arbeta hårt. Resultatet är en naturlig styrka i vinet som klarar processen när alkoholen avlägsnas utan att tappa sin unika karaktär”

Oddbird släpper nu världens två första naturviner helt utan alkohol. Det sker genom Oddbird Low Intervention Organic White No. 1 och Low Intervention Organic Red No. 1 som odlats på mineralrika jordar på hög höjd i Breganze i Veneto i norra Italien. Odlingen sker helt organiskt utan konstgödsel, konstbevattning eller besprutning vilket främjar smaken på vinet samt även områdets höga biodiversitet av djur, växter och insekter. CO2-avtrycket är flera gånger lägre än från en vanlig vingård. Vinerna släpps i en limiterade upplaga om 8 000 flaskor vitt och 10 000 flaskor rött.

Producent
Oddbird
Druva
Garganega
Land
Italien
Distrikt
Veneto
Alkoholhalt
0 %
Sockerhalt
40 g/l
Volym
750 ml