Finland

Original Long Drink Flaska

Original Long Drink Flaska

Original Long Drink är en ginbaserad blanddryck med fruktig doft av grapefrukt, citron och gin. Smaken är sötsyrlig smak och har inslag av grapefrukt och citrus.

Hartwall Original Long Drink produceras fortfarande enligt originalreceptet från 1952 blandning av finskt premiumgin och grapefruktsoda. Tillverkningsprocessen är omhärdad för hantverkare och alla ginredienser är manuella för att garantera bästa kvalitet.

 

Hartwall Original Long Drink uppfanns för OS i 1952 i Helsingfors. För första gången kommer Helsingfors att vara full av besökare från hela världen och eftersom de lokala restauranger inte hade tillräckligt med arbetskraft för att betjäna dem, kom Hartwall-bryggeriet med en innovation: en cocktail i en burk, lätt att servera och redo att dricka.

Drycket skulle endast serveras under OS, men finländarna blev kära i drycken och produktionen har fortgått sedan dess. Idag är Hartwall Original Long Drink den mest sålda blanddrycken  i Finland. Många kallar också det "The national drink of Finland".

Passar till

Aperitif

Producent
Hartwall
Land
Finland
Distrikt
Helsingfors
Alkoholhalt
5,5 %
Sockerhalt
5,5g s/ml
Volym
300 ml