Original Long Drink

Finland

Original Long Drink

Producent:
Hartwall
Land:
Finland
Distrikt:
Helsingfors
Alkoholhalt:
5,5%
Volym:
330 ml
Sortiment:
Ordinarie
Art.nr.:
88683
Pris:
23,9:-
Original Long Drink

Original Long Drink är en ginbaserad blanddryck. Smaken är fruktig och söt med inslag av grapefrukt, citron och gin.

Hartwall Original Long Drink produceras fortfarande enligt originalreceptet från 1952 med en blandning av finskt premiumgin och grapefruktsoda. Tillverkningsprocessen är omhärdad för hantverkare och alla ginredienser är manuella för att garantera bästa kvalitet.

Produkten innehåller 5,5g socker/100 ml

Hartwall Original Long Drink uppfanns inför OS 1952 i Helsingfors. Med många besökare från hela världen skulle inte de lokala restaurangerna ha tillräckligt med arbetskraft för att betjäna alla, då kom Hartwall-bryggeriet med en innovation: cocktail i en burk. Lätt att servera och redo att dricka!

Drycken skulle egentligen endast serveras under OS, men finländarna blev kära i drycken och produktionen har fortgått sedan dess. Idag är Original Long Drink den mest sålda blanddrycken i Finland. Många kallar den även "The national drink of Finland".

Passar till

Aperitif

Om Hartwall

Hartwall är ett familjeägt finskt bryggeri med produktion i Lahtis. Med ett varierande sortiment av bland annat öl, cider, blanddrycker och läsk är de Finlands största bryggerikoncern. Dess bas och verksamhet är framförallt i Finland men exporten går till länder runt hela jorden; främst Sverige, Estland, Ryssland och större delen av Europa.

Mer om producenten