Paul Dolan Pinot Noir

USA

Paul Dolan Pinot Noir

Producent:
Paul Dolan
Druva:
Pinot Noir
Land:
USA
Distrikt:
Mendocino County
Smaktyp:
Fruktiga & smakrika
År:
2014
Alkoholhalt:
13,5%
Volym:
750 ml
Sortiment:
Beställningsvara
Art.nr.:
70189
Pris:
259:-
Certifiering:
Ekologisk certifierad
Paul Dolan Pinot Noir

Paul Dolan Pinot Noir  är ett medelfylligt, smakrikt och nyanserat vin med karaktär av jordgubbar, röda bär och eleganta fattoner så som läder och mörk kakaorik choklad. Balanserad syra med ett långt avslut.

Paul Dolan Vineyards ligger i hjärtat av svala Mendocino County i norra Kalifornien. Druvorna som är ekologiskt, alternativt biodynamiskt odlade växer i Potter Valley i en rik biologisk mångfald med unikt mikroklimat. Tack vare det svala klimatet mognar druvorna långsamt, vilket ger dem en djup och bred smakprofil. Skördeuttaget är lågt. Druvorna plockas för hand, selekteringen är noggrann och endast naturlig jäst används vid jäsningen. Vinet lagras på amerikanska ekfat under 12 månader innan buteljering. Vinet är ekologiskt certifierat via CCOF.

Passar till

Fågel

Om Paul Dolan

Paul Dolan grundades 2006 med ambitionen att skapa vin med tydligt terroiruttryck. Druvorna växer på de bästa lägena inom det svala Mendocino County i norra Kalifornien. Druvorna odlas ekologiskt, alternativt biodynamiskt och alla viner är ekologiskt certifierade via CCOF.

Mer om producenten