Frankrike

Romance Rosé IGP Méditerranée

Romance Rosé IGP Méditerranée

Romance rosé har en bärig, nyanserad doft med inslag av smultron, persika och vita blommor. Vinet är friskt med smak av jordgubbar, hallon och mogna persikor. Ett utmärkt mingel vin eller vin till maträtter med lite hetta i.

Romance rosé görs produceras utav slottet Château de Berne som ligger gömt uppe i kullarna i hjärtat av Provence med historia som sträcker sig tillbaka till 1700-talet. Vinmakaren Alexis Cornu är sedan 2018 den mest prisade vinmakaren i Provence och arbetar med samtliga viner som ingår i Château de Bernes portfölj.

I slutet av sommaren skördas druvorna under dagens kyligaste timmar och druvorna pressas sedan direkt efter skörd. Macerationen är mycket kort för att uppnå den ljusa färgen och jäsningen sker i temperaturkontrollerad ståltankar med fokus på att bevara fruktens fräscha intensitet.

Vinet kommer i en mycket speciell flaska med tilltalande design och från och med årgång 2020 har vinet en glaskork för att underlätta servering, minimera risk för korkskador och inge ett elegant uttryck.

Passar till

Aperitif

Producent
Château de Berne
Druva
Cinsault, Merlot, Syrah, Grenache Noir
Land
Frankrike
Distrikt
Provence
År
2020
Alkoholhalt
12 %
Volym
750 ml