Scattered Earth Cinsaut

Sydafrika

Scattered Earth Cinsaut

Producent:
KWV
Druva:
Cinsault
Land:
Sydafrika
Distrikt:
Western Cape
Smaktyp:
Fruktiga & smakrika
År:
2017
Alkoholhalt:
14%
Volym:
750 ml
Sortiment:
Ordinarie
Art.nr.:
2071
Pris:
99:-
Scattered Earth Cinsaut

Scattered Earth Cinsaut är ett generöst och fylligt vin med toner av jordgubbe, hallon och söta kryddor som vanilj. Ett fruktigt rött vin med ett mycket runt och fint avslut. Drick vinet som det är, gärna lite svalt eller till pastarätter, rätter av fågel eller grillat kött. Det här är ett rödvin som är ett perfekt mingelvin men som också passar genom en hel middag. Det är ett fräscht, fruktigt vin med både elegans och struktur.

Vinet är en modern tolkning av Cinsault eller Cinsaut som sydafrikanerna själva stavar den. Druvorna odlas på så kallade Bush vines, som är det mest ursprungliga sättet att beskära en vinranka på. Dessa är planterade på utvalda lägen för att spegla sin miljö och omgivning. Bush vines förknippas ofta med hög kvalitet, detta tack vare att stockarna för det mesta är gamla vilket ger små skördar av riktigt koncentrerade druvor. 

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Nöt, Grillat, Fågel, Fläsk, Buffé

Om KWV

KWV är en av Sydafrikas största vinproducenter och äger världens största vineri. De gör flera vinserier i olika prisklasser, från husviner och välkända Roodeberg till prestigeserien the Mentor's Selection.

Mer om producenten