Champagne

Bollinger

Privat Företag

Det finns flera anledningar till Bollingers speciella stil. Den första jäsningen av vinet sker alltid på gamla små ekfat vilket är en stor bidragande del till den kraftfulla, komplexa och mogna stilen. Den långa lagringstiden på jästfällning gör att champagnen utvecklar mjuka bubblor med krämig textur. Dessutom domineras champagnen av pinot-noir-druvan, en druva som bidrar med frukt och som snabbt utvecklar härliga mognadstoner. Allt detta resulterar i framgångsreceptet för den brödiga och eleganta champagnen.

I sin källare, som är över fem kilometer lång, har Bollinger ett lager på drygt 700 000 magnumflaskor, något de är ensamma om. Dessa lagras årgång för årgång, vingårdsläge för vingårdsläge och druva för druva. 

Huset har även tillgång till närmare 3 500 äldre fat som hanteras av Bollingers egna tunnbindare. Efter lagringen på sin jästfällning, som är nästan dubbelt så lång än vad appellationen kräver, utförs riddling och disgorgement för hand. Champagne Bollinger har aldrig övergett denna traditionella hantverksmetod, vilket hjälper till att utveckla aromer av stor finess.

För Bollinger, som är extremt beroende av kvaliteten på druvorna som naturen ger, är det självklart att arbeta på ett hållbart sätt. Bollinger är det första champagnehuset som uppfyllt kriterierna för de två ekologiska certifieringarna High Environmental Value och Sustainable Viticulture in Champagne.

Till Systembolaget

Sortiment från Bollinger

Bollinger La Grande Année Brut Magnum

Bollinger France Beställningsvara

Bollinger La Grande Année Rosé

Bollinger France Beställningsvara
Nyhet

Bollinger R.D. 2007

Bollinger France Beställningsvara