Sussex, England

Dark Star Brewing Co

Privat Företag

Dark Star Brewing Co grundades 1994 i källaren på en pub i Brighton av entreprenörerna Peter Halliday, Peter Skinner och bryggaren Rob Jones. Bryggeriet hette då Skinner's brewery men efter en framgångssaga med sin porter var man tvungen att byta namn eftersom det redan fanns ett bryggeri i staden Cornwall med samma namn. Dark Star Brewing Co föddes och är uppkallat efter bandet ”The Grateful Deads” sång ”Dark star”, men som bryggeriet själva säger ”Om du hört någon annan historia, använd den för: never let the truth stand in the way of a good yarn”.

Idag har bryggeriet 25 produkter i sin portfölj och brygger allt från lager till stout med många innovativa varianter. I februari 2018 förvärvades Dark Star av Fuller Smith & Turner som ger bryggeriet möjligheten att växa ytterligare och ta sin verksamhet till nästa nivå både inom och utanför Storbritannien.

”Partnerskapet med Fuller's öppnar dörren för nya utsikter inom bryggeriet. Vi har nu möjligheten att brygga fler enstaka små batcher med öl samt möjligheten att presentera dem både på den brittiska marknaden och på exportmarknaden” säger James Cuthbertson, VD Dark Star Brewing Co.

Dark Star ger Fuller's möjligheten att utöka sin portfölj ytterligare. "Efter den framgång vi haft med vårt förvärv av Cornish Orchards har vi tittat på liknande möjligheter att investera i och arbeta med unga, spännande företag med samma engagemang för kvalitet som Fuller´s. Efter diskussioner med James och teamet hos Dark Star såg vi att deras sortiment skulle vara ett bra komplement till vår nuvarande portfölj” säger Simon Dodd, VD för Fuller´s. "Både Fuller's och Dark Star är bryggerier med hjärta för kvalitet och smak. Det ska bli så spännande att följa resan vi inlett tillsammans. Dark Star får nu möjligheten att växa ytterligare med stöd av Fuller's expertis inom bryggeri, detaljhandel och affärsområden som finansiering, inköp och IT”

Producentens hemsida: https://www.darkstarbrewing.co.uk