Spanien

Finca Antigua

DCIM\100MEDIA\DJI_0034.JPG
Systembolaget HoReCa

År 1998 fann bröderna Jesús och Carlos Martínez Bujanda en vingård mellan byarna Quintanar de la Orden (Toledo) och Los Hinojosos (Cuenca), en privilegierad adress på grund av sin höga altitud på närmare 900 meter över havet. Ett ambitiöst projekt inleddes där man idag har en 600 ha stor vingård, med 421 ha vinodling.
Idag driver Carlos och hans syster Pilar Finca Antigua, fortfarande med filosofin att endast arbeta med egenproducerade druvor för att säkerställa kvaliteten på sina druvor, precis som i alla vinhus som ingår i Familia Martínez Bujanda.
Familjen har restaurerat Bodegan som nu är ett perfekt exempel på modern arkitektur med respekt för hållbarhet och omgivningarna. Bodegan är byggd på vingårdens högsta punkt och därifrån kan man blicka ut över vinodlingarna och den typiska La mancha naturen som omger byggnaden och som man till stor del har låtit bevara. Samtidigt är det en effektiv produktionsanläggning och inuti finner vi de senaste tekniska innovationerna, men alltid med respekt för hantverksmässig vinproduktion.