Italien, Piemonte

Toso S.P.A Vini

Systembolaget HoReCa

Mer än hundra år har passerat sedan Vincenzo Toso hörde talas om druvan Muscat och flyttade vinhuset från Asti-området till Cosano Belbo. Idag drivs huset fortfarande inom familjen, med bröderna Pietro och Gianfranco samt deras kusin Massimo som huvudpersoner. Vinrankorna växer på kalkhaltiga märgel-sluttningar med inslag av sand som ger viner med fruktig karaktär med lagringspotential.

”Natural wisdom of drinking” visar tydligt företagets riktning. Från solceller och kvalitetsprodukter, till ansvarsfull konsumtion där maten kompletterar upplevelsen.

Sedan många år har Toso S.p.A. varit aktiv för att minska miljöföroreningarna som orsakas av produktionsverksamheten: Toso ser respekten för territoriet, särskilt för de underbara kullarna som omger företaget, som ett primärt mål för ett företag som arbetar med omvandlingen av dyrbara jordbruksprodukter till druvor.

Solcellssystemet för produktion av elektrisk energi gör det möjligt att undvika utsläpp av flera ton koldioxid i atmosfären varje år, företagets reningsverk tillåter fullständig sanering av avloppsvatten och avloppsvatten, biomassavärmesystemet producerar värme med biobränsle, och system återvinner luft och varmvatten som produceras av maskinerna. Allt detta har varit viktiga steg på vägen. Tack vare sin kontinuerliga strävan efter sätt att vara miljövänlig och spara energi har Toso S.p.A. erhållit olika certifieringar från respektive kontrollorgan.