Recept

Energibars med russin, kakao och nötter

Ca 40 min
20

Till frukost, mellanmål eller innan och efter träningspasset. Att göra egna energibars är enkelt och blir så mycket godare än köpta – och betydligt billigare per styck. För att få rätt konsistens är det bra att använda någon typ av nötsmör och för naturlig sötma passar russin perfekt. Diverse nötter, cornflakes och kokoschips bidrar med crunchig textur.

Ingredienser

  • 200 g Sun-Maid russin
  • 2 msk kokosolja
  • 3 msk Skippy Creamy jordnötssmör
  • ½ dl kakaopulver
  • 2 ½ dl blandade nötter (t ex sötmandel, valnötter och hasselnötter)
  • ½ msk hela linfrön
  • ½ dl solroskärnor
  • flingsalt
  • Topping
  • Kellogg´s Corn Flakes
  • kokoschips

Gör så här

  1. Mixa russinen till en krämig smet i en matberedare. Tillsätt kokosolja, jordnötssmör och kakao. Mixa ihop.

  2. Hacka nötterna.

  3. Tillsätt nötter, linfrön, solroskärnor och en nypa flingsalt i smeten. Blanda ihop.

  4. Tryck ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 15x20 cm. Ställ in i kylen att stelna.

  5. Vid servering: Skär kakan i bitar. Toppa energibarsen med cornflakes och kokoschips.


    Tips!
    Smält lite mörk choklad och ringla över energibarsen innan toppingen strös på.

Andra godsaker med solmogna russin