Recept

Morotsmuffins med russin

Ca 20 min
12

Vem har sagt att muffins inte kan vara ett mättande mellanmål? Dessa är fyllda med A-vitaminstinna morötter, proteinrik kvarg, naturligt söta russin och knapriga pumpakärnor. De är inte fullt lika söta som ”fikamuffins”, men oerhört välsmakande ändå. Perfekt att ta med på utflykten, till skidbacken eller ladda med inför allehanda träningsformer.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl rårörsocker
  • 75 g smör
  • 1 dl naturell kvarg
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ¾ dl Sun-Maid russin
  • ½ dl pumpakärnor
  • 2 morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vispa ägg och socker poröst med elvisp i en bunke.

  3. Smält smöret i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda ner kvargen.

  4. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.

  5. Skala och grovriv morötterna.

  6. Rör först ner smörblandningen i äggvispet, sedan de torra ingredienserna och sist de grovrivna morötterna.

  7. Fördela smeten i muffinsformar eller i en muffinsplåt. Sätt in i mitten av ugnen och grädda 8–10 minuter.


    Tips!
    Garnera gärna morotsmuffinsen med en klick cream cheese och lite finstrimlade morötter.

4 andra recept med russin