Recept

Gratinerade kronärtskocksblad

Ca 15 min
4

I Sverige skördas tistelväxten kronärtskocka under sensommaren och hösten, övrig tid importeras den från medelhavsländerna. Det är en sann delikatess som gärna får glänsa på egen hand. Vanligast är att koka den, men bladen är också utsökta att gratinera, som här!

Ingredienser

  • 1 kokt kronärtskocka
  • TABASCO® Buffalo pepparsås
  • riven parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Dra av bladen från den kokta kronärtskockan. Lägg på en bakpappersklädd plåt.

  3. Stänk några droppar TABASCO® Buffalo på varje blad. Strö på parmesan. Gratinera i mitten av ugnen tills osten har smält och fått lite färg, 5–8 minuter.

  4. Servera som ensamt tilltugg eller del av en tapasbuffé.


    Tips!
    Får du inte tag i hel, färsk kronärtskocka kan du tillaga frysta grönmusslor i halvskal på samma sätt. Eller varför inte nachos?

Förslag på fler tilltugg och plockrätter