Recept

Pankofriterad burrata med ugnsrostade tomater

Ca 30 min
2

Få har väl missat mozzarellans krämigare och lyxigare kusin – burrata. Och vad passar väl bättre att matcha ostens krämighet med än en riktigt frasig panering! Allra frasigast blir det med det asiatiska ströbrödet panko. Lägg sedan den nyfriterade burratan på en bädd av ugnsrostade tomater, ta en tugga och du kommer att utbrista ”herregud, så gott!”.

Ingredienser

  • 400 g körsbärstomater (gärna olika färger)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1–2 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • neutral olja till fritering
  • flingsalt
  • ätbara blommor till garnering
  • Pankofriterad burrata
  • 2 burrata (à 100 g)
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl Kikkoman Panko

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Halvera tomaterna och lägg i en ugnssäker ugnsform. Skala och skiva vitlöken. Blanda med tomaterna. Ringla över olivolja och krydda med 1 tsk havssalt. Sätt in i mitten av ugnen och rosta tills tomaterna är mjuka och har fått lite färg, 20–25 minuter. Smaka av med TABASCO® Buffalo pepparsås.

  3. Pankofriterad burrata: Häll av spadet från osten. Torka den försiktigt torr med lite hushållspapper. Vänd osten först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Se till att varje lager täcker ordentligt. Hetta upp rikligt med olja till 180 grader i en kastrull eller fritös. Lägg ner en burrata i taget och fritera tills den är gyllene. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Strö över lite flingsalt.

  4. Fördela tomaterna i skålar. Lägg på burratan och servera medan den fortfarande är lite varm. Garnera gärna med ätbara blommor och komplettera med ett gott surdegsbröd att lägga ost och tomater på.


    Tips!
    Släng inte oljan du friterar i. Sila i stället av den och spara i en flaska i kylen. Då räcker den till ett par friteringar till. Varför inte testa att pankofritera kronärtskocka – bästa drinktilltugget!

Mer att laga med Kikkoman Panko