Mousserande

Rooibos-bål

med hallon och jordgubb

Vad är det som är läskande, går snabbt att blanda och räcker till många? En bål så klart! Denna är gjord på ett kallbryggt rooibos-te med smak av hallon och jordgubb. Blanda med citron, färska bär och ett alkoholfritt mousserande rosévin för en extra festlig touch.

Ingredienser

  • 2 citroner
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl färska jordgubbar
  • 1 dl färska hallon
  • 1 flaska Oddbird Non-Alcoholic Sparkling Wine Rosé (nr 1983, 94 kr)
  • isbitar till servering

Kallbryggt te

  • 1 liter kallt vatten
  • 4 tepåsar Arvid Nordquist Skogsglänta Rooibos

Gör så här

  1. Kallbryggt te: Häll upp vattnet i en bunke och lägg ner tepåsarna. Täck med plastfilm och ställ in i kylen över natten. Ta upp tepåsarna morgonen efter.

  2. Pressa juicen från 1 ½ citron och häll i en rymlig karaff.

  3. Skiva den kvarvarande halva citronen. Lägg ner i karaffen tillsammans med sockret och hälften av bären. Arbeta försiktigt in sockret med en träslev. Tillsätt det kallbryggda teet och rör om. Ställ in i kylen fram till servering.

  4. Vid servering: Skiva resterande jordgubbar. Lägg ner i karaffen tillsammans med resten av hallonen och rikligt med is. Häll på det mousserande vinet. Servera genast.


    Tips!
    Givetvis kan du blanda bålen i en bålskål i stället för karaff.