Vaseline Beauty Hacks

Det finns en anledning till att vaselingelé® är känd som den ursprungliga "Wonder Jelly" - eftersom den har en mängd olika användningsområden, vissa mer ovanliga än andra. Det är en så mångsidig produkt, och det finns många vaselingeléer® som används för skönhet. Här är bara några av de fantastiska användningarna av vaselingelé® som du kanske inte har testat

 1. Slugging K-beauty ansiktsrutinen som trendar på TikTok med över 25,4miljoner visningar. Se video som Vaseline UK skapat här:

 2. Vårda torra spruckna läppar - Applicera Vaselingelé® som ett läppbalsam för att återfukta och vårda dina läppar. 

 3. DIY läpp peeling med socker - Blanda lite socker tillsammans med Vaselingelé® och borsta försiktigt läpparna med en torr extra mjuk tandborste för exfoliering. 

 4. Innan färgning av bryn / fransar - Applicera ett tunt lager av Vaselingelé® på huden runt i kring dina bryn eller fransar innan du applicerar färgen för att undvika missfärgning. Kan även används runt hårfästet innan färgning av huvudhår. OBS, tänk på att inte applicera Vaselingelé® på hårstråna då färgen inte kommer fästa.
   
 5. Mjukgör torra hudpartier som exempelvis händer, armbågar knän

 6. Återfuktar läker torra spruckna hälar - applicera Vaselingelé®​ på väl rengjorda fötter innan läggdags för återfuktning. Sov med fördel med en tunn bomullstrumpa på fötterna. 

 7. Motverka skavsår - Vaselingelé® används för att motverka skavsår i långtids sporter eller varför inte när du har ett par nya skor du ska gå in. Lägg ett tunt lager Vaseline på hälen eller där det skaver för att minska friktion och motverka skavsår. 

 8. Blanda din unika färgade läppbalsam genom att blanda Vaselingelé® med lösögonskugga. Ju mer pigment från skuggan du har i dessa mer täckande färg. 

 9. Öppna envisa nagellacks flaskor - applicera ett lager Vaselingelé® så nära kanten på locket som möjligt och vrid ordentligt.

 10.  Få din parfym att hålla längre -  Applicera Vaselingelé® Gnid in en liten mängd vaselin på de områden där du normalt har din parfym och applicera sedan din doft som vanligt. 

 11.  Att använda vaselin under ögonen minskar inte rynkor, men om du är benägen att bli väldigt torr runt ögonområdena, lägg till ett tunt lager ovanpå din ögonkräm för att låsa in fukt

 12. Skydda din hud vid färgning av hår - Applicera ett tunt lager vaseline runt hårfäste innan färgning av hår för att undvika missfärgningar på huden. OBS, var noga att inte få Vaseline på hårstråna då färgen inte kommer fästa. 
 13. Vårda dina naglar - Håll dina nagelband mjuka med hjälp av att massera in ett tunt lager Vaseline i din nagelvårdsrutin. Du kan även lägga ett tunt lager Vaseline runt naglarna innan du lackar dem för att undvika att du får missfärgningar på huden. 

 14. Ögonfransar - Ny trend visar att du kan använda ett tunt lager vaseline på dina ögonfransar för att sedan böja dem och inte använda mascara. Vi uppmuntrar till försiktighet och att använda ett tunt lager så du inte får in Vaseline gel i ögonen.