Recept

Chicken nuggets med panko

Ca 30 min
4

Den som testat att göra egna chicken nuggets lär få svårt att återgå till färdigköpta (men säg inte till barnen att du har gjort dem själv!). Med det japanska ströbrödet panko blir resultatet extra frasigt och frasigheten håller också i sig längre än med vanligt ströbröd.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (ca 600 g)
  • 2 ägg
  • 3 dl Kikkoman Panko
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • rapsolja till stekning
  • salt, Maldon® havssalt
  • Dippsås
  • 1 ½ dl ketchup
  • 1 ½ msk Kikkoman Original sojasås
  • finrivet skal och färskpressad juice av ½ lime
  • Till servering
  • grönsaksstavar
  • jasmin- eller basmatiris

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar.

  2. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp med en gaffel. Häll panko och vetemjöl i två andra djupa tallrikar.

  3. Krydda kycklingbitarna med salt runt om. Vänd dem först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko. Se till att paneringen täcker ordentligt. Lägg på en skärbräda för att torka lite.

  4. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek tills nuggetsen är genomstekta och har fått fin färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö över lite havssalt.

  5. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen.

  6. Servera nuggetsen med dippsås, grönsaksstavar och gärna kokt jasmin- eller basmatiris.


    Tips!
    Blanda panko med exempelvis rostade sesamfrön, hackade nötter, kokosflingor, riven lagrad ost, krossade cornflakes eller finrivet citronskal. För lite hett sting, krydda med Colman’s senapspulver eller kajennpeppar. Eller följ bara receptet – vi lovar att det blir gott nog!

4 andra rätter med det rätta fraset