Baristans bästa tips för godare kaffe hemma
Hur du brygger lika gott kaffe som baristan? Fokusera mer på råvaran, tipsar Tobias Palm. Han berättar också om sitt nya intresse – kaffe i drinkar.
Vad som gör ett stort år, klimatets påverkan och om att ta täten för en hållbar framtid. Denis Bunner på Champagne Bollinger berättar mer.
De intygar alla att karriären fick en fortsatt skjuts av tävlingen Lily Bollinger Award. Nu är de alla sommelierer på varsin svensk stjärnkrog.
Hon lagar mat för en hållbar framtid och kan konsten att trolla fram mesta möjliga smak av allt grönt. Möt Årets kock-finalisten Jessie Sommarström!
Efter en rafflande final stod det klart Sveriges bästa kvinnliga sommelier heter Anette Andersson från vinbaren Harlequin by Hunger & Törst i Umeå.
Våga testa nya råvaror, tekniker och smaker är matkreatören Sofia Henrikssons främsta tips. Själv gör hon det genom att resa – långt och länge!
Kokkaffe, filterbryggare eller perkulator? Steget till att brygga gott kaffe på plats i naturen är kortare än du tror, menar Fredrik Telléus.
På en grönskande kolonilott möter vi Christin Kashou – Sveriges mästerkock 2021. Givetvis bjuder hon på favoritgrödan kålrabbi!
Cathrine Almqvist, Frida Winters och Anette Andersson är sommeliererna som gör upp om titeln Årets Lily Bollinger den 19–20 september. Vi tog ett uppsnack!
Den ena jobbar som kock, den andra sommelier. Möt bröderna Mattias och Andreas Larsson – en riktig superkombination av mat och dryck!
Det är enkelt och kostar inte mycket mer att välja ett gott kaffe som gör skillnad för både människa och miljö. Erica Bertilsson berättar mer.
Den sydafrikanska vinindustrin har drabbats hårt av coronapandemin. Att fler svenskar upptäcker landets viner är en viktig del av räddningen.
Om tjejer dricker öl? Så klart! Ölskribenten Sanna Lindberg möter Josefine Törnqvist, grundare av Ölgäris som verkar för en jämställd ölbransch.
Vi hälsar på i det innersta rummet i det fossilfria kafferosteriet, där Wilhelm Nordquist bestämmer smak och kvalitet på ditt kaffe.
Att jämföra vin med kläder är mindre långsökt än vad det låter. SMAKAs gästskribent Frida Lund guidar till hur du bygger en personlig vingarderob.
Med fokus på kvalitet och hållbarhet vill Johan Jureskog skapa en snabbmatskultur där ekologiskt kaffe är en del av helhetserbjudandet.
Sluta släng halva purjon och blasten på blomkål. Sveriges största veganska matbloggare Gustav Johansson lär dig slakta grönt och laga jävligt god mat.
Varför importera när du kan skörda tång och strandväxter längs Sveriges kust? Den frågan blev startskottet för tångpionjärerna i företaget Catxalot.
I gruppen Vinhaggorna på Facebook vill Frida Lund inspirera fler kvinnor till att våga tycka till. För det är coolt att vara nördig när det kommer till vin.
Med bättre utbud, service och kvalitet vill Pontus Frithiof bredda vår svenska kafékultur där ekologiskt kaffe är det självklara valet.
Vitikulturisten är en av nyckelspelarna på vägen till ett gott vin – men vad gör en sådan? Vi ställde frågan till sydafrikanen Marco Ventrella.
Kålrotsgari, sashimi på gös och sojaglass. Lär känna Frida Ronge, känd för sin nordisk-japanska matlagning med fisk, skaldjur och hållbarhet i fokus.