Pontus Frithiofs vision för en lite bättre kafébransch Med bättre utbud, service och kvalitet vill Pontus Frithiof bredda vår svenska kafékultur där ekologiskt kaffe är det självklara valet.
Så har corona påverkat Sydafrikas vinvärld Den sydafrikanska vinindustrin har drabbats hårt av coronapandemin. Att fler svenskar upptäcker landets viner är en viktig del av räddningen.
Flera tusen ölgäris har inte fel – det finns ingen tjejöl Om tjejer dricker öl? Så klart! Ölskribenten Sanna Lindberg möter Josefine Törnqvist, grundare av Ölgäris som verkar för en jämställd ölbransch.
Wilhelm koppar kaffe upp till 300 gånger per dag Vi hälsar på i det innersta rummet i det fossilfria kafferosteriet, där Wilhelm Nordquist bestämmer smak och kvalitet på ditt kaffe.
Frida Lund: Så bygger du en personlig vingarderob Att jämföra vin med kläder är mindre långsökt än vad det låter. SMAKAs gästskribent Frida Lund guidar till hur du bygger en personlig vingarderob.
I Gustavs grönsaksslakteri går inga detaljer till spillo Sluta släng halva purjon och blasten på blomkål. Sveriges största veganska matbloggare Gustav Johansson lär dig slakta grönt och laga jävligt god mat.
Framtidens mat som du (nog) redan har ätit Varför importera när du kan skörda tång och strandväxter längs Sveriges kust? Den frågan blev startskottet för tångpionjärerna i företaget Catxalot.