Till bords: Fredagskocken och VM-sommelieren
Den ena jobbar som kock, den andra sommelier. Möt bröderna Mattias och Andreas Larsson – en riktig superkombination av mat och dryck!
Det är enkelt och kostar inte så mycket mer att välja ett gott kaffe som gör skillnad för både människa och miljö. Erica Bertilsson på Arvid Nordquist berättar mer.
Den sydafrikanska vinindustrin har drabbats hårt av coronapandemin. Att fler svenskar upptäcker landets viner är en viktig del av räddningen.
Om tjejer dricker öl? Så klart! Ölskribenten Sanna Lindberg möter Josefine Törnqvist, grundare av Ölgäris som verkar för en jämställd ölbransch.
Vi hälsar på i det innersta rummet i det fossilfria kafferosteriet, där Wilhelm Nordquist bestämmer smak och kvalitet på ditt kaffe.
Att jämföra vin med kläder är mindre långsökt än vad det låter. SMAKAs gästskribent Frida Lund guidar till hur du bygger en personlig vingarderob.
Med fokus på kvalitet och hållbarhet vill Johan Jureskog skapa en snabbmatskultur där ekologiskt kaffe är en del av helhetserbjudandet.
Sluta släng halva purjon och blasten på blomkål. Sveriges största veganska matbloggare Gustav Johansson lär dig slakta grönt och laga jävligt god mat.
Varför importera när du kan skörda tång och strandväxter längs Sveriges kust? Den frågan blev startskottet för tångpionjärerna i företaget Catxalot.
I gruppen Vinhaggorna på Facebook vill Frida Lund inspirera fler kvinnor till att våga tycka till. För det är coolt att vara nördig när det kommer till vin.
Med bättre utbud, service och kvalitet vill Pontus Frithiof bredda vår svenska kafékultur där ekologiskt kaffe är det självklara valet.
Vitikulturisten är en av nyckelspelarna på vägen till ett gott vin – men vad gör en sådan? Vi ställde frågan till sydafrikanen Marco Ventrella.
Kålrotsgari, sashimi på gös och sojaglass. Lär känna Frida Ronge, känd för sin nordisk-japanska matlagning med fisk, skaldjur och hållbarhet i fokus.