Recept

Sticky tofu med spetskål

Under 45 min
4

Har du (som många andra) svårt för tofu? Det beror mest troligt på att du inte har ätit det på rätt sätt. Det får du chans att ändra på nu – tricket är att använda dig av ett rejält smaksättarbatteri.

Ingredienser

  • 600 g extra fast/hård tofu
  • 1 spetskål
  • 4 msk smör
  • sesamolja
  • salt och peppar
  • Glaze
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl honung
  • 1 dl sweet chilisås
  • ½ dl Kikkoman Original sojasås
  • ½ dl tomatpuré
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • ½ msk Colman´s senapspulver
  • ½ msk TABASCO® Chipotle pepparsås
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm malen kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Glaze: Skala och finriv vitlöken. Lägg i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser till glazen och blanda ordentligt.

  3. Skär spetskålen i 4 klyftor och lägg i en ugnssäker form.

  4. Klicka på smöret och pensla spetskålen med sesamolja. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter.

  5. Skär under tiden tofun i ca 2 cm tjocka stavar.

  6. Ta ut plåten och lägg på tofun. Pensla både kål och tofu med glaze runt om.

  7. Ställ in plåten i ugnen igen. Tillaga ytterligare i 10–15 minuter tills de fått fin färg.

  8. Servera gärna med grönkålscaesar med mandel och tranbär.

Fler asiatiska smakhöjdare