Recept

Asiatisk pesto

Under 15 min
4

Pesto kan vara det godaste som finns från det italienska köket. Här blickar vi österut och hämtar inspiration till en asiatisk pesto med smak av bland annat ingefära, sesamolja och ponzusås. Suverän till ugnsrostade grönsaker, fisk, skaldjur, nudlar eller som spread.

Ingredienser

  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl grovriven parmesan
  • 1 ½ dl färsk persilja
  • 1 ½ dl färsk mynta
  • 1 tsk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till en grov röra med stavmixer eller i en liten matberedare.

  2. Smaka av med salt och peppar. Färdig att servera!

    Tips!
    En pesto är som gjord att experimentera med. Prova vad som händer om du väljer en svensk vällagrad hårdost i stället för parmesan, eller kanske cashewnötter i stället för solroskärnor.

Får det lov att vara en röra eller sås till?