Recept

Betor med wasabi- och jalapeñokräm

Ca 20 min
4

Variera den klassiska rödbetssalladen med råstrimlade betor av olika sorter (röd-, gul- och polkabetor) blandade med en vackert ljusgrön kräm med hett sting, men på lite olika sätt, från wasabi och den gröna chilisorten jalapeño. Gott som tillbehör till charkbrickan!

Ingredienser

  • ca 300 g betor (gärna olika sorter)
  • 1 påse mâchesallad (ca 65 g)
  • Maldon® havssalt
  • Wasabi- och jalapeñokräm
  • ½ dl smetana eller crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 tsk wasabipasta på tub
  • 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås

Gör så här

  1. Skala och skär betorna i tändstickstjocka strimlor.

  2. Rör ihop ingredienserna till wasabi- och jalapeñokrämen.

  3. Blanda betor och mâchesallad med krämen. Strö över havssalt.

  4. Servera gärna med valfria charkuterier, exempelvis bresaola.


    Tips!
    Wasabi- och jalapeñokrämen är utsökt som fyllning i tunnbrödssnittar med kallrökt lax och avokado. Krämen passar också utmärkt som dressing till en räksallad.

Laga något mer med smak av jalapeño