Recept

Blomkålsfritters i salladsblad med salsa

Ca 40 min
6

Festlig plockmat med mycket grönt? Inga problem – satsa på fritters med blomkål, curry och sriracha och mozzarella! I smeten gömmer sig proteinrikt kikärtsmjöl, vilket håller dem frasiga längre jämfört ströbröd eller vanligt mjöl. Bjud i salladsblad med en fruktig salsa.

Ingredienser

  • 200 g blomkål eller blomkålsris
  • 4 ägg
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 tsk curry
  • 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 2 tsk Kikkoman Original sojasås
  • 2 dl grovriven mozzarella
  • 2 gemsallad
  • neutral rapsolja till stekning
  • alfalfagroddar till garnering
  • Maldon® havssalt
  • Salsa
  • ½ gurka
  • 1 mogen avokado
  • 125 g fintärnad mango
  • färskpressad juice av 1 lime
  • 2 tsk TABASCO® Grön pepparsås
  • ½ dl olivolja

Gör så här

  1. Ansa och grovriv blomkålen om den är hel.

  2. Vispa ihop ägg, kikärtsmjöl, curry, TABASCO® Sriracha pepparsås och soja i en bunke. Tillsätt den rivna blomkålen/blomkålsriset och mozzarellan. Blanda till en jämn smet.

  3. Stek fritters i omgångar i rikligt med olja i en stekpanna, tills de är gyllene, krispiga och genomstekta, ca 3 minuter per sida. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Lägg eventuellt i en ugnssäker form och varmhåll i ugnen på 100 grader.

  4. Salsa: Skär gurkan i små tärningar. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär i lika små tärningar som gurkan. Blanda gurka, avokado och mango med limejuice, TABASCO® Grön pepparsås, olivolja och 1 tsk havssalt.

  5. Skölj salladen och bryt loss bladen.

  6. Lägg upp blomkålsfritters i salladsbladen tillsammans med lite salsa. Garnera med alfalfagroddar. Servera gärna med några extra stänk TABASCO® Sriracha pepparsås.


    Visste du att…
    TABASCO® Grön pepparsås är den näst mildaste av de sju sorters TABASCO® som finns inom svensk dagligvaruhandel. TABASCO® Sriracha pepparsås ligger ett par snäpp under det röda originalet i hetta. Men det pepparsåserna framför allt gör är att lyfta och förstärka smaken på andra råvaror. De tar fram det bästa i maten, helt enkelt!

Smårätter vi gillar lite extra mycket