Recept

Chilikryddad kycklingburgare med sötstark sojadressing

ca 60 min
4

Ska det vara, så ska det vara! Därför är det ingen slump att vi maxar denna burgare med inte bara rökig chilikryddad kyckling och picklad lök och rödkål utan även en sötstark sojadressing, avokado, tomat samt snabbaste fuskbean till havssalta sötpotatisstrips.

Ingredienser

  • 400 g tunnskivad kycklingbröstfilé
  • 1 msk TABASCO® Chipotle pepparsås
  • 1 påse sötpotatisstrips (ca 500 g)
  • 2 mogna avokado
  • 1 bifftomat
  • 8 skivor surdegsbröd
  • Maldon havssalt
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Picklad lök och kål
  • 1 rödlök
  • 4 spetskålsblad
  • 4 svartkålsblad
  • 1 ½ dl Kikkoman Sushi-risvinäger
  • Sötstark sojadressing
  • 1 dl majonnäs
  • ½ msk Kikkoman Original sojasås
  • 1 msk TABASCO® Sweet & Spicy pepparsås
  • Fusk-bearnaise
  • 1 ½ dl majonnäs
  • ¾ msk Colman´s senapspulver
  • 1 ½ tsk honung
  • ¾ msk hackade dragonblad i vinäger

Gör så här

  1. Börja med den picklade löken och kålen. Skala, dela och skiva rödlöken. Lägg lök och kålblad i en bunke. Koka upp sushi-risvinägern i en liten kastrull. Slå över löken och kålen. Lägg plastfilm över grönsakerna så att de ligger täckt i vinägern. Låt kallna.

  2. Pensla kycklingen runt om med TABASCO® Chipotle pepparsås. Krydda med salt och peppar.

  3. Tillaga sötpotatisstripsen enligt anvisning på förpackningen.

  4. Blanda ihop ingredienserna till sojadressingen och fusk-bearnaisen.

  5. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär i skivor. Skiva tomaten.

  6. Grilla/stek kycklingen 2–3 minuter på bägge sidor. Rosta brödet på grillen/i stekpannan.

  7. Lägg ihop burgaren med picklad lök och kål, kyckling, dressing och grönsaker. Strö havssalt på sötpotatisstripsen och servera med den falska bearnaisesåsen att dippa i.

    Tips!
    Byt ut kycklingen mot halloumi för en lakto-ovo-vegetarisk burgare. Med exempelvis tofu eller portobello, vegansk majonnäs och agavesirap i stället för honung i bearnaisen blir det annars en helt växtbaserad måltid.

Tips på mer brödmat – från tacos till toast