Recept

Friterad halloumi med panko

Ca 30 min
4

När du väl smakat en, vill du gärna ha fler! För vem säger nej till pankopanerad, friterad halloumi? Frasigt på utsidan och mjukt på insidan med det rätta ”gnisslet” som halloumi är så känt för, men det går lika bra med grillost eller Sveriges svar på halloumi – eldost.

Ingredienser

  • 400 g halloumi, grillost eller eldost
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 uppvispade ägg
  • 3 dl Kikkoman Panko
  • neutral olja till fritering
  • Till servering
  • flingsalt
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skär halloumin i ca 2 cm stora kuber. Torka torra med hushållspapper.

  2. Vänd ostkuberna först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko.

  3. Hetta upp rikligt med olja till 180 grader i en stor kastrull.

  4. Fritera osten i omgångar tills paneringen har fått en fin, gyllene färg, ca 3 minuter, eller stek den i rikligt med olja i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. Strö över lite flingsalt och servera den friterade halloumin som tilltugg med lite pressad citron, en sötstark dippsås med lime eller en klick hjortronsylt för en sötsalt dessert. Den passar även perfekt till tacos, wraps och sallader – se tips nedan på det senare.


    Tips!
    Skär 1 romansallad i mindre bitar. Blanda med 1 påse rucola (ca 65 g). Lägg upp på ett stort fat. Toppa med 125 g halverade jordgubbar, 50 g ärtskott och friterad halloumi. Ringla över lite balsamvinäger och olivolja. Sommarens nya favoritsallad?

Tips på fler rätter med frasig yta