Recept

Grillade grönsaksspett med brynt srirachasmör

Ca 40 min
4

Har du tänkt på att det finns långt fler grönsaker att grilla än olika styckningsdetaljer av exempelvis nöt? Till och med potatis går att grilla! Gör det ihop med gurka, rödlök och fänkål. Pensla med brynt smör smaksatt med sriracha och servera med ponzuhummus!

Ingredienser

  • 6 kokta potatisar
  • 1 liten gurka
  • 2 rödlökar
  • 1 fänkål
  • 1 ask hummus (à 275 g)
  • 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 2 msk finskuren gräslök
  • olivolja
  • salt, flingsalt
  • Brynt srirachasmör
  • 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås

Gör så här

  1. Dela potatisen. Skär gurkan i ca 2 cm tjocka skivor och sedan i halvmånar. Skala, dela och klyfta rödlöken i klyftor, behåll rotfästet så att de håller ihop. Ansa och klyfta fänkålen.

  2. Trä upp alla grönsaker på spett. Pensla med olivolja och salta runt om.

  3. Grilla grönsaksspetten över direkt glöd tills de är mjuka och har fått fin färg.

  4. Brynt srirachasmör: Smält smöret på låg värme i en kastrull. Höj värmen och vispa lite då och då. När smöret börjar skumma, doftar nötigt och har blivit gyllenbrun är det brynt. Ta från värmen och rör försiktigt ner TABASCO® Sriracha pepparsås. 

  5. Smaksätt hummusen med ponzusåsen.

  6. Lägg upp ponzuhummusen på ett fat. Ringla över lite olivolja. Toppa med de grillade grönsakerna. Pensla på det brynta srirachasmöret. Garnera med gräslök. Servera gärna med ett gott surdegsbröd.


    Tips!
    Variera grönsaker efter säsong och testa också att grilla svamp – allt blir gott!

Goda tillbehör och mer grönt att grilla