Recept

Tomat- och halloumispett med matvetesallad

Ca 40 min
4

Att halloumi går utmärkt att grilla vet du säkert. Men har du testat att varva halloumi och färgglada tomater på spett och grilla? Pensla på en olivolja smaksatt med en pepparsås gjord på habanero. Bjud med en örtig matvetesallad och känn hur det svänger.

Ingredienser

  • 3 dl matvete
  • 125 g frysta sojabönor
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 2 dl oliver (t ex taggiasca)
  • färsk mynta till garnering
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Citronette
  • 1 rödlök
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • ¾ dl olivolja
  • Tomat- och halloumispett
  • 400 g cocktailtomater (gärna i olika färger)
  • 400 g halloumi eller grillost
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk TABASCO® Habanero pepparsås

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt sojabönorna när ca 2 minuter av koktiden återstår. Häll av i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Låt rinna av.

  2. Citronette: Skala, dela och skär rödlöken i tunna skivor. Lägg i en stor skål och blanda med citronjuice, ponzusås och olivolja. Låt löken marinera 5–10 minuter.

  3. Tillsätt matvete, sojabönor, persilja och oliver i lökblandningen. Smaka av med salt och peppar.

  4. Tomat och halloumispett: Skär halloumin eller grillosten i tärningar. Varva ost och tomater på 4–8 grillspett (är de i trä så blötlägg dem först ca 10 minuter). Blanda ihop olivolja och TABASCO® Habanero pepparsås i en skål. Pensla spetten med chilioljan. Grilla dem runtom tills osten har fått fin färg och tomaterna börjar mjukna.

  5. Servera tomat- och halloumispetten med matvetesalladen. Garnera med mynta.


    Tips!
    Gör salladen med färdigkokt matvete på burk om du vill spara lite tid.

Tips på fler rätter där det hettar till