Recept

Laxburgare med räkor, pesto och buffelmozzarella

Ca 40 min
4

Sugen på något grillat, men samtidigt fräscht? Grilla laxburgare och varför inte en ”öppen” sådan på rostad ciabiatta med senapsfärskost, buffelmozzarella, pesto, räkor och grillad lök. Låter det inte alldeles ljuvligt, så säg! Förenkla om du vill med färdiga fiskburgare.

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • ½ kruka persilja
  • 2 tsk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 msk Kikkoman Original sojasås
  • 1 gul lök
  • 2 ciabiatta
  • rapsolja till pensling
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Senapsfärskost
  • 100 g cream cheese
  • 2 tsk Colman’s senapspulver
  • Övriga tillbehör
  • 1 näve späda salladsblad
  • 1 skivad buffelmozzarella
  • ¾ dl pesto
  • 100 g skalade räkor

Gör så här

  1. Skär laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt plockad persilja, dijonsenap, soja, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Mixa till en mellangrov färs.

  2. Forma färsen till 4 burgare. Pensla dem med olja runtom.

  3. Skala och skiva löken.

  4. Rör ihop ingredienserna till senapsfärskosten.

  5. Grilla laxburgarna på båda sidor tills de har fått fin färg och är genomstekta, använd gärna ett grillhalster/galler för just fisk. Grilla också löken, gärna i en grillform. Dela och rosta bröden mot slutet av grillningen.

I följande recepttips blir det laxigt värre