Recept

Inlagd sill med ponzusås

Över 60 min
4

Din tur att göra sill i jul (eller påsk, eller midsommar – eller ja, när det ska ätas sill helt enkelt)? Med färdig 5-minuterssill är steget superkort till en asiatisk fullträff som i princip lagar sig själv. Skriv ”ponzusill” på burken och alla kommer smaka av ren nyfikenhet.

Ingredienser

  • 1 förpackning 5-minuterssill (420 g)
  • 25 g färsk ingefära
  • 3 lagerblad (kan uteslutas)
  • 2 dl Kikkoman Ponzu Lemon
  • 1 dl Kikkoman Sushi-risvinäger

Gör så här

  1. Häll av sillen och låt den rinna av ordentligt.

  2. Skär sillen i cm–tjocka sneda bitar om den är hel.

  3. Skala och skär ingefäran i tunna skivor.

  4. Varva sill och ingefära i en glasburk. Lägg eventuellt i lagerbladen. Häll över ponzu och risvinäger så att det täcker. Strö över chiliflakes. Låt stå minst 12 timmar i kylen före servering.

  5. Servera gärna ponzusillen med nykokt potatis.

Mer för smaklökarna i jul