Hand som doppar ett Pringles-chips i en löjromsdipp

Recept

Pringles med löjromsdipp

Ca 5 min
4

Hört talas om ”Under pälsen”? Det är en maffig silltårta med matjessill, smetana, inlagda rödbetor, morötter, äpple och sist rivet ägg, som ska likna en ”päls” över alla godsaker. På liknande sätt gör du denna löjromsdipp, fast med smetana, rödlök, gräslök och en lyxig löjromsgömma. Få sedan med allt i samma tugga med de mest dippkompatibla chipsen.

Ingredienser

  • 80 g löjrom
  • 2 dl smetana
  • ½ finhackad rödlök
  • 2 msk finskuren gräslök
  • Pringles Original till servering
  • Fördela smetanan ovanpå löjrommen.
  • Strö rödlök och gräslök över smetanan.

Gör så här

  1. Bred ut löjrommen i botten av en skål.

  2. Fördela smetanan ovanpå löjrommen.

  3. Strö rödlök och gräslök över smetanan.

  4. Servera löjromsdippen med chipsen och gärna varsin gin & tonic med gurka och lime.


    Tips!
    Löjrommen går bra att ersätta med sikrom, röd stenbitsrom, röd caviarmix eller vegansk tångkaviar. Smaksätt gärna crème fraichen med finrivet skal av ½ citron. Om rödlöken är stark, lägg den i isbad en liten stund, så mildras smaken. Häll sedan av. Alternativt blanda med lite färskpressad citronjuice, det tar också udden av lökskärpan.

Förslag på fler enkla tilltugg