Recept
Gin & Tonic med gurka och lime
Det är aldrig fel att välkomna gästerna med ett glas mousserande vin. Men en fräsch gin & tonic med saltkant lär bli mer av en snackis på festen. Saltet rundar av smakerna och ger en fin brytning till den syrliga limen. Grymt gott och härligt ”havigt” till lättsaltade chips med löjromsdipp, tipsar receptmakaren Mattias ”Fredagskocken” Larsson!
Ingredienser
- 1 bit gurka (ca 1 dm)
- 1 lime
- 2 dl KWV Cruxland Gin (nr 86591, 329 kr)
- 6 dl tonic water
- salt till garnering
- is till servering
Gör så här
-
Häll ut ett tunt lager salt på en assiett.
-
Fukta kanten på 4 glas och doppa i saltet.
-
Skala gurkan och hyvla den tunt på längden med hjälp av en osthyvel eller mandolin.
-
Skär limen i 4 klyftor.
-
Fyll glasen med is. Pressa och lägg ner 1 limeklyfta i varje glas. Fördela gurkan.
-
Häll på gin och toppa upp med tonic. Servera genast, gärna till Pringles med löjromsdipp.
Tips!
Frys in ätbara blommor i iskuber för en extra snygg drink. Bäst resultat får du om du först fryser halva isbitar med blommor i, för att sedan fylla på med mer vatten och frysa resten. Det gör det enklare för blomman att hamna i mitten av isbiten. Använd varmt vatten för att sakta ner frysningsprocessen, vilket gör isen klarare (det finns också särskilda formar för klar-is att köpa). Tips på ätbara blommor är rosenblad, violer, gurkört, blåklint, luktärt och pensé.