Recept

Glögg med rosévin

8

Rosévin, socker, glöggkryddor och en skvätt vatten är allt du behöver för att göra egen glögg. Ju längre blandningen får stå och dra, desto mer julig smak.

Ingredienser

  • Du behöver:
  • 1 flaska rosévin (750 ml)
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 påse glöggkryddor

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten och kryddor i en kastrull. Koka upp och låt koka till en simmig sockerlag. Låt svalna.

  2. Blanda sockerlagen med vinet. Ställ i kylen över natten.

  3. Sila och häll upp glöggen i en väl rengjord flaska.

  4. Vid servering: Värm försiktigt glöggen (men den är också god kall, gärna med en isbit) och servera i små glas eller glöggmuggar.

    Tips!

    Vill du göra en alkoholfri glögg, men behålla den fina, rödrosa färgen? Ersätt rosévinet med hälften tranbärsjuice, hälften vatten. Följ receptet i övrigt.

Välj rätt dryck

Puy Chéri Syrah Rosé (box)

259 kr

Läs mer

Puy Chéri Syrah Rosé

95 kr

Läs mer
Rosé till glöggen

Andra recept att testa