Recept

Rosésangria med apelsin, persika och hallon

Över 60 min
4

Det finns olika vägar till en kanna svalkande sangria. Här utgår receptmakaren Sofia Henriksson från ett mycket friskt och fruktigt rosévin från Chile som hon förstärker med apelsinlikör, apelsin, persika och hallon. Ju längre du låter frukterna och bären ligga och dra med vinet, desto mer sötma blir det i sangrian, tipsar hon.

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 2 persikor eller nektariner
  • 300 g färska hallon
  • 1 flaska torrt rosévin (750 ml, t ex Terrapura Reserva Rosé, nr 2479, 89 kr)
  • 1 dl apelsinlikör (t ex cointreau)
  • 5 dl mineralvatten
  • isbitar till servering

Gör så här

  1. Skär apelsinen i skivor. Dela, kärna ur och skär persikan eller nektarinen i mindre bitar.

  2. Lägg apelsin, persika eller nektarin och hallon i en stor karaff. Häll på rosévin och apelsinlikör. Ställ in i kylen minst 3 timmar. Smaka av och tillsätt lite socker eller sockerlag om det känns för syrligt.

  3. Vid servering: Tillsätt mineralvatten och is. Servera genast, gärna tillsammans med en skål chilipopcorn med lime.


    Visste du att…
    Sangria kommer från det spanska ordet sangre, vilket betyder blod och syftar på att drycken oftast görs med rött vin. Men det går minst lika bra att använda rosévin – eller vitt vin.

Sangria på klassiskt vis och fler drinktilltugg