Recept

Salmalax med sojamajonnäs och råhyvlad sparris

Ca 20 min
4

Ska du bjuda på middag och har ont om både tid och idéer? Då är det exakt salmalax med sojamajonnäs och sesamfrön som du ska svänga ihop. Resultatet blir verkligen något som lär imponera på dina gäster. Extra tjusig blir den med råhyvlad sparris.

Ingredienser

  • 175 g salmalax
  • 4 gröna sparrisar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • flingsalt till servering
  • Sojamajonnäs
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk Kikkoman Original sojasås

Gör så här

  1. Skär laxen i ½-cm tunna skivor.

  2. Hyvla sparrisen på längden med hjälp av en sparrisskalare, mandolin eller osthyvel.

  3. Blanda ihop ingredienserna till sojamajonnäsen i en skål.

  4. Vid servering: Lägg upp laxskivorna på ett fat. Ringla över sojamajonnäsen. Toppa med hyvlad sparris och rostade sesamfrön. Strö över lite flingsalt.

Goda recept med fisk och skaldjur