Recept

Tortillachips med habaneromajonnäs

Ca 15 min
4

Du kan köpa färdiga, men det bli verkligen så mycket godare att göra egna tortillachips (dessutom är det busenkelt!). Dippa dem i en majonnäs med tropiskt fruktig chilihetta och upplev magin när du bjuder snackset till ett tyskt veteöl med en hel del fruktiga toner. Ett veteöl som också har utsetts till världens bästa!

Ingredienser

  • 2 mjuka vetetortillas
  • rapsolja till pensling
  • gräslök till garnering
  • Habaneromajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk TABASCO® Habanero pepparsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skär tortillabröden i 8 trekanter vardera. Pensla dem på båda sidorna med lite olja och lägg på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen tills brödbitarna har fått en lite lätt rostad yta, ca 5 minuter.

  3. Habaneromajonnäs: Blanda majonnäs och TABASCO® Habanero pepparsås (ta några droppar i taget och smaka av vartefter till önskad hetta).

  4. Servera tortillachipsen med habaneromajonnäsen, gärna upplagd i små skålar garnerat med finskuren gräslök.


    Tips!
    Servera tortillachips med habaneromajonnäs som ett av flera hemgjorda tilltugg/snacks till en ölprovning hemma, där vi även ger förslag på färdiga snacks, för den som föredrar det.

Andra såser och röror att dippa i