Recept

Hemgjord dipp ”Fresh Island style”

Ca 5 min
4

Så klart du kan köpa en påse färdig dippmix, men det är också busenkelt att göra den själv. Här har vi inspirerats av en populär kryddblandning som vi hottar upp med senapspulver för lite extra sting i eftersmaken. Bjud med olika slags grönsaker eller dippa chips.

Ingredienser

  • 2 tsk farinsocker
  • 1 tsk Colman’s senapspulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 3 dl gräddfil
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda farinsockret med alla kryddorna.

  2. Rör ner kryddblandningen i gräddfilen. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen ca 5 minuter.

  3. Servera dippen till grönsaksstavar och/eller chips.


    Tips!
    Gör som fransmännen och servera en generös buffé av råa, krispiga grönsaker till dippen. Då kan du servera det som förrätt och kalla det för crudité – hur tjusigt låter inte det?

Får det lov att vara en sås eller röra till?