Recept

Vaniljglass med salta kolapopcorn och heta björnbär

Ca 60 min
4

Marängsviss, släng dig i väggen! Här har du en värdig utmanare med skön svalka från vaniljglass och (på ett bra sätt) överraskande hetta från chilikokta björnbär. Pricken över i är popcornen med gräddkolasås och små salta stänk – en mindre dessert i sig!

Ingredienser

  • 1 liter vaniljglass
  • citronmeliss till garnering
  • Salta kolapopcorn
  • 125 g mjuka gräddkolor
  • ½ dl vispgrädde
  • 6 dl osaltade poppade popcorn
  • 1 tsk Maldon havssalt
  • Heta björnbär
  • 250 g björnbär (eller hallon/blåbär)
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm TABASCO® Original pepparsås
  • potatismjöl till redning

Gör så här

  1. Börja med popcornen. Värm försiktigt kolorna och grädden i en kastrull under omrörning. Rör till en jämn kolasås. Tillsätt popcornen och blanda runt. Bred ut på en bakpappersklädd plåt eller bricka. Strö över havssalt. Ställ in i kylen och låt stelna.

  2. Heta björnbär: Koka upp björnbär, socker och TABASCO® Original pepparsås i en kastrull. Red av med potatismjöl utrört i lite kallt vatten för en tjockare konsistens.

  3. Gör glasskulor och lägg upp på ett stort fat. Ringla över de ljumna björnbären. Toppa med de salta kolapopcornen. Garnera med citronmeliss.

Spana in några andra sötsalta desserter och bakverk