Recept

Aioli med koriander, lime och jalapeño

Ca 10 min
4

Räkor med aioli, bröd och vitt vin – nämn en mer romantisk måltid i all enkelhet. Vi vågar dock påstå att den blir ännu bättre med en smaksatt aioli där koriander gör den grön och örtig, lime ger skön syra och en mild pepparsås gjord på jalapeño gör den fruktigt fräsch.

Ingredienser

  • 1 kruka koriander
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • finrivet skal av 1 lime
  • ½ msk Grey Poupon dijonsenap
  • ¾ msk TABASCO® Grön pepparsås
  • ½ msk rödvinsvinäger
  • 1 ägg
  • salt

Gör så här

  1. Lägg koriandern i en hög mixerkanna med tillhörande stavmixer. Häll på oljan. Mixa slätt.

  2. Riv ner vitlöken. Tillsätt limeskal, dijonsenap och TABASCO® Grön pepparsås. Knäck i ägget. Mixa till en jämn och tjock majonnäs. Smaka av med salt.

  3. Servera aiolin till räkor och en bit bröd eller som dipp till sötpotatispommes.


    Tips!
    När du lärt dig tricket att mixa majonnäs på hela ägg – gör en hemgjord sojamajonnäs.

Flera andra sorters majonnäs