Recept

Ananas i lakritskolasås med vaniljglass

Ca 15 min
4

Desserter med glass är alltid ett säkert kort. Utgå från en riktigt god vaniljglass och servera med ett minst lika gott tillbehör. Här i form av konserverad ananas som du värmer i en otrolig lakritskolasås med spännande smak av svartpeppar. Sött, salt och kallt – mums!

Ingredienser

  • 40 g turkisk peppar-karameller
  • 25 g smör
  • ¾ dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 6 hela svartpepparkorn
  • 1 burk Del Monte ananasskivor i juice (565 g)
  • vaniljglass till servering (gärna Häägen-Dazs)
  • eventuellt färsk mynta till garnering

Gör så här

  1. Krossa lakritskaramellerna i en mortel.

  2. Blanda karamellkross, smör, socker, grädde och pepparkornen i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka ihop några minuter till en kolasås. Rör då och då.

  3. Häll av och låt ananasen rinna av ordentligt i ett durkslag.

  4. Värm ananasskivorna i lakritskolasåsen.

  5. Lägg upp ananas och lakritskolasås på tallrikar. Toppa med en kula vaniljglass. Garnera gärna med en myntakvist.


    Tips!
    Ta fram glassen i lagom tid före servering, så att den går lätt att forma till kulor.

Glassigt värre – i glas, strut och på fat