Recept

BBQ-kyckling med chipotle-hummus

ca 40 min
4

Kyckling är tacksamt att marinera och grilla för maximal smakfest. Här får pippin smak av färska örter, dijonsenap och rökig chili. Bjud med chipotle-hummus och en couscoussallad med tomat, grillad paprika och bladspenat. Sommarens grillmiddag är serverad!

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer (à ca 150 g)
  • Maldon havssalt
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Rökig ört- och senapsmarinad
  • ½ dl hackade färska örter (t ex persilja, timjan och dragon)
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 2 msk TABASCO® Chipotle pepparsås
  • Couscoussallad
  • 2 ½ dl couscous
  • 2 msk olivolja
  • 100 g grillad paprika i olja
  • ½ ask cocktailtomater (125 g)
  • ½ påse färsk bladspenat (ca 30 g)
  • Chipotle-hummus
  • 1 burk naturell hummus (à 250 g)
  • 1 ½ msk TABASCO® Chipotle pepparsås

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till den rökiga ört- och senapmarinaden. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och massera in ordentligt i kycklingen. Knyt ihop påsarna och låt marinera minst 20 minuter, men helst över natten.

  2. Couscoussallad: Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen. Ringla över olivolja och rör om med en gaffel. Häll av, låt rinna av och strimla paprikan. Halvera tomaterna. Blanda grönsakerna med couscousen. Rör ner spenaten. Smaka av med salt och peppar.

  3. Chipotle-hummus: Blanda den färdiga hummusen med TABASCO® Chipotle pepparsås.

  4. Grilla kycklingen runt om tills den har fått fin färg och innertemperaturen i den tjockaste delen är 68 grader. Pensla på marinaden några gånger under tiden.

  5. Ta kycklingen från grillen och låt vila minst 5 minuter, gärna inlindad i smörpapper.

  6. Skiva upp kycklingen. Strö över havssalt. Servera med couscoussalladen och chipotle-hummus.

    Tips!
    Prova att byta ut couscous mot bulgur, mathavre eller orzo-mix – en blandning av korn, bovete, lupin, bulgur, linser och ärtor.

Fler goda grejer att lägga på grillen